Zonnige en mooie vakantiebestemmingen
Home
 

Verhuizen naar Noorwegen

Noorwegen is een prachtig land, en misschien wil je hier wel naartoe verhuizen. Dit kan zijn door werk, studie, of een andere reden. Er zijn enkele bezienswaardigheden die je echt gezien moet hebben als je in Noorwegen woont. Als je alleen op vakantie gaat naar Noorwegen is er soms geen tijd om alle mooie bezienswaardigheden te bezoeken. Echter is dit een heel ander verhaal als je naar Noorwegen gaat verhuizen en er echt gaat wonen. Dit geeft vaak veel meer tijd en ruimte om van alles te bezoeken in Noorwegen en het land echt te ontdekken.

Het Noorderlicht

Je hebt er vast al wel eens van gehoord: het Noorderlicht. Veel toeristen en vakantiegangers in Noorwegen willen dit heel erg graag zien. Echter zijn de omstandigheden niet altijd even goed om het Noorderlicht te zien. Zo is het waarschijnlijk goed te zien in de maanden van september tot en met begin mei. Dit is natuurlijk niet altijd de periode waarin je op vakantie gaat. Grijp dus je kans als je naar Noorwegen gaat verhuizen en bekijk het Noorderlicht. Dit kan namelijk erg indrukwekkend zijn. Het licht komt door zonnedeeltjes die botsen met zuurstof en waterstof. Verder is het erg ingewikkeld, maar het licht heeft te maken met de magnetische velden naar de Noordpool en de atmosfeer van de aarde. Het licht kan blauw of groen oplichten, wat een erg magisch effect kan geven.

De Noordkaap

Een andere bezienswaardigheid waarvoor je echt je kans moet grijpen, is de Noordkaap. Als toerist of vakantieganger kom je hier wederom niet altijd aan toe. Dit is namelijk het meest noordelijke punt van het Europese continent. Als je maar voor een korte periode in Noorwegen bent, is het misschien te ver reizen om dit punt te bereiken. Als inwoner van Noorwegen is het echter de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen. De Noordkaap ligt op meer dan 2000 kilometer afstand van de noordpool. Op het punt zijn wat monumenten, een winkel, enkele restaurants en een kleine bioscoop. Hier kun je informatieve films bekijken. Het bijzondere aan deze plek is dat de zon er in de zomer nauwelijks onder gaat en in de winter is het juist de hele dag donker.

Off 

24 augustus 2018 This post was written by Categories: Uncategorized Comments are off for this post


Top